Támogatóink:
 
 
 
 
 


Zala Megyei Vasárnap Reggel (2001. december)

Jóslat 2002-re

Az emberek meg tudják akadályozni a bajt


Meglehetősen nehéz esztendőt jósol 2002-re Barasits Zsuzsanna, az ismert zalaegerszegi látó: még a súlyos háború lehetőségét sem zárja ki. Ugyanakkor biztos benne, hogy az emberek - ha énjükben felülkerekedik a valódi értékek tisztelete - képesek megakadályozni a katasztrófákat. A látóasszony szerint különös szerep hárulhat a magyarokra. Valóban tartok 2002-től - erősíti meg Barasits Zsuzsanna -, de alapvetően optimista alkat vagyok, ezért úgy gondolom, hogy az ember nem akarhatja a saját sírját megásni. Nagyon bízom benne, hogy az emberek többsége mérlegre teszi, hogy mi a valódi érték ebben a világban, és aszerint cselekszik.

Zsuzsanna asszony szerint a legnagyobb baj, hogy mindenki a pénzt tekinti értéknek, a pénz mozgatja a világot, a terrorizmus mögött is bizonyos körök anyagi érdekei állnak. A pénzhajhászás közepette pedig elsikkad az alkotás öröme, elsikkadnak azok az értékek és célok, amelyek miatt az embereknek a Földön egyáltalán dolguk van - véli a jósnõ.

- Milyennek ígérkezik tehát a 2002-es év?

- Sok borzasztó dolgot látok... Háború veszélyét látom, de igyekszem óvatosan fogalmazni, mert hiszem, hogy minden az embereken múlik. Vagyis mindennek nem szabad megtörténnie, ám ehhez az kell, hogy az emberek változtassanak a gondolkodásukon, a valódi értékekre figyeljenek, cselekedeteikben az emberi minőséget mutassák, és tanuljanak a múlt hibáiból. Azt mondom tehát, hogy 2002 teljesen az embereken múlik, ha megjön az eszük, akkor elkerülhető a katasztrófa. És látok még valami érdekeset: a magyaroknak nagyon fontos szerep jut, de nem tudom pontosan, hogy miért és hogyan. Talán azért, mert a világnak szinte minden pontján élnek magyarok, és mert a földkerekség egyik legbefogadóbb, legmegértőbb, legtoleránsabb népe...

H. G.

 


 

Az itt szereplő dokumentumok az 1999. évi LXXVI. törvény alapján szerzői jogi védelemben részesülnek, további felhasználásuk a szerző engedélyéhez kötött.